Loading....
Loading....

    Posted by 2fingers in Romanian News

    Posted on November 18th, 2009

    Un hacker roman a creeat un virus ce sparge mailurile Yahoo! si se raspandeste intr-un ritm alert. Asa ar suna o stire prezentata de Andreea Esca. Adevarul este altul si extrem de simplu.

    In urma cu foarte mult timp am facut public pe RST un xss permanent in pipes.yahoo.com. In acelasi timp au aparut discutii despre respectiva vulnerabilitate si pe alte site-uri de profil. Cum sa va spun… e o chestie atat de evidenta in serviciul respectiv (hint: parametrul url din consola pipes), incat multa lume a reusit sa descopere respectivul xss fara ajutor din partea altora.

    Cei de la Yahoo! au fost anuntati si au modificat pe alocuri sistemul dar au permis in continuare injectarea javascript. De ce? Pentru ca fara javascript serviciul lor ar deveni inutil.

    Acum, dupa 1 an si ceva, un roman s-a gasit sa foloseasca un xss worm ce fura cookies de Yahoo!, extrage contactele si le da mail mai departe cu linkul care contine grabberul. Xss-ul folosit este cel din pipes.yahoo.com si din cate tin minte nicio versiune a Internet Explorer nu este afectata, dar Firefox pica in plasa atacurilor.

    Ce face respectivul individ cu atatea conturi sparte nu am de unde sa stiu, ideea este ca din cauza nepasarii celor de la Yahoo! mii de conturi vor fi compromise.

    Mesajele care contin linkul problematic arata cam asa:

    Sender: o persoana care va are in lista de contacte - probabil un prieten de-al vostru

    Subiect: Buna!

    Mesaj: http://lumina.ro/blabla/blabla/lol123.jpg - probabil sunt folosite si alte domenii

    Sfatul meu: nu dati click pe linkurile respective, chiar daca vedeti extensia .jpg. In clipa in care dati click, atacatorul va poate accesa mailul si voi veti trimite automat mesajul cu linkul catre toti cei aflati in lista voastra de contacte.

    De ce spuneam la inceputul articolului ca nu e nimic senzational in toata povestea? Pentru ca sursa de xss worm in Yahoo exista pe net, xss-uri se gasesc foarte simplu, cookie grabbere sunt publice de ani de zile. Ca sa devii un “mare hacker” trebuie sa stii ce sa cauti pe Google si sa le pui pe toate cap la cap. Daca nu stii sa faci asta nu-i nimic, exista si tutoriale care te invata cum sa procedezi.

    Iubesc internetul :)

    Related Posts

    13 Responses to “SENZATIONAL! Un xss worm ataca mailurile romanilor”

    1. alexandru Says:

      That’s not funny! lumina.ro is the site of my highschool :)

    2. RaReS Says:

      E de pe RST.Mai jos aveti mesajele care mi`au fost trimise :

      “Originally Posted by ********
      salutare. caut pe cineva care poate sa-mi traduca un string din rusa, cunosti limba sau stii pe cineva ? google translate nu prea m-a ajutat. merci anticipat.”
      Al doilea mesaj este urmatorul :
      “stringul e defapt parte dintr-o imagine, am dat peste un site rusesc ce era facut numai din imagini si care avea fel de fel de prostii pe el.
      aici e imaginea:

      EDITED

      e decat un sir lung pe mijloc, daca reusesti, esti tare. merci inca o data.

    3. Andrei Rinea Says:

      O premiera, nu? IE safe si FF nu.

    4. RaReS Says:

      Din momentul in care am vazut ca m`i se cerea sa descarc limba japoneza desi tipu` imi spunea de limba rusa am intrat la banuieli, dar am descarcat “chestia aia” sub-Ubuntu 9.04 , din pura curiozitate.Tipu` nu mi`a mai raspuns la mesaje nici macar la “micile” mele intepaturi.Oricum am inteles dintr`un anumit post de`al lui ca este inca la liceu…….

    5. groapa Says:

      si daca am facut click, ce putem face? trebuie sa schimbam parola?

    6. kodeina Says:

      pai daca xss-uri se gasesc foarte simplu, da-ne si noua unul :)

    7. Andrei Rinea Says:

      @kodeina : Invata un pic de JavaScript, capitolul cu manipularea cookie-urilor mai ales, un pic de HTTP (da, tre’ si aia) si va fi simplu. HTML nu strica deloc de asemenea.

    8. kodeina Says:

      @Andreiutz puiutz – daca ai fi fost owneru’ sitelui, ti-as fi multumit de sfat, pentru ca raspunsul ti-era doar tie dedicat, nu la vreun cioflingar de comentator. altfel, lasa talentele. sau oi fi si tu vreun pui de vladuz, cu un job de 12-18 ore pe zi la netbridge. ca talente din astea isi dadea si vladuz prin 2002, pe forumuri.

      daca vrei sa fi util, fa-o! altfel, lasa gargara.

    9. Andrei Rinea Says:

      Util la ce? Sa te invat ce nu ai tu putinta sau chef sa inveti singur?

    10. Church Says:

      Re, daca am inteles bine xssu e in http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=Lh5grVhL3RG9artmMlrX_Q&url= … cand pun dupa url un fisier .css il baga imdediat.. dar daca pun .php sau .js sau orice alt format imi zice
      :No Results. Ma puteti ajuta ?:)

    11. Church Says:

      gata l-am gasit :) multumesc oricum :) .. .app hackerul asta mare si tare nu foloseste din pipes.. ci din kr.gugi.yahoo.com

    12. Shocker Says:

      RaReS, ti-am modificat comentariul, continea un cookie stealer activ

    13. Cand dorinta de afirmare depaseste granitele bunului simt – PaxNwo un leecher ordinar | Says:

      [...] de mine. Am discutat la acea vreme despre acest lucru chiar pe acest blog (articolul il puteti gasi aici). Desigur ca cei de la Yahoo au luat masuri si a sanitizat acel parametru vulnerabil xss-ul in acea [...]

    Leave a Reply